Peddelen peddelen en nog eens..... - Reisverslag uit Sydney, Australië van Marlieke Donald Lens - WaarBenJij.nu Peddelen peddelen en nog eens..... - Reisverslag uit Sydney, Australië van Marlieke Donald Lens - WaarBenJij.nu

Peddelen peddelen en nog eens.....

Door: Donald/ marlieke

Blijf op de hoogte en volg Marlieke Donald

05 April 2009 | Australië, Sydney

Op veler verzoek - fantastisch voor ons om te krijgen !!- weer een verhaaltje van ons!

Sydney na 1 dagje achter ons gelaten om te vertrekken op surfcamp. We werden opgehaald

in een bus uit de jaren 60, waarin we rammel de rammel naar surfcamp vertrokken, klaar

voor 4 nachten kamperen op het strand! 5 uur later kwamen we aan bij The Lodge. Wij

dachten: tenten ophalen en gaan.... Bleek dat we daar een fantastische kamer hadden

-met badkamer!- voor 4 nachten. Niks niet kamperen, dat deden ze al 4 jaar niet meer.

Hmmmm, misschien volgende keer toch maar de site beter lezen! - Overigens na dag 1

surfen waren we zoooo blij met deze kamer...-

Zoals jullie weten moest Liek het surfen nog leren, maar Doon was een natuurtalent

-vond 'ie zelf!!-. Les 1.....1ste golf.....1ste keer.....en Donald staat op z'n board

en maakt de golf af tot het strand!!!! Rosco de surfleraar vroeg zich af of dit wel

echt de eerste keer was. Goed, ....dus dat natuurtalent was niet gelogen! na zijn 2ste

lucky wave was het gelukkig ook voor Doon aanpoten! Peddel de Pedddel de Peddel de

Peddel....jeeeheee wave.....oh neee toch niet...Peddel de peddel de peddel. And so on!!

Dag 1 na een paar uur konden we alltwee staan en gingen we lekker!! Dag 2 tm 4 hadden

we een beetje last van onze armen! Het werd steeds zwaarder om jezelf op te drukken op

je board. maar ja, wat wil je als je golven van 2m wilt pakken. Omdat je nu denkt:

Yeah, right! Hieronder wat fotos om het te bewijzen!

Je verwacht natuurlijk dat je op surfcamp met 18jarige snotapen gaat, maar das in

australie net even anders! Mark en Owen, 50 en 46 jaar oud, meeeega fit van 30jr surfen

en vol slechte grappen!! Hun way of life: elke dag 6uur op, surfen tot 8uur, werken tot

5 uur, surfen tot 7 uur en dan naar moeder de vrouw en kids voor familytime! Wat een

leven!!!!

Surfcamp was geweldig. Elke dag vroeg op (6uur), veeel ontbijten, surfen elke keer een

ander strand, 11uur snackattack, surfen, grooooote lunch, voetballen op het strand, nog

meer eten, surfen, bachenaal aan avondeten, pingpongen, kampvuurtje en om 11uur

tevreden naar bed!!

Na surfcamp naar Byron Bay. Eigenlijk ons eerste backpack plekje aan de oostkust. We

hadden een double room geboekt: dat bleek een tent op palen in een moerras te zijn, dus

we met onze nieuwe surfcampbuddies naar de dorm!! Knus met z'n 8en in rammelende

stapelbedjes. Hier liepen we ook Bobby DeLaive letterlijk tegen het lijf. En dat is

raar! Ben je in Australie, redelijk groot, ben je Byron Bay, redelijk druk en ben je op

precies het zelfde moment op 1 plek. Super gezellig!

In Byron Bay zagen we de echte surfers aan het werk. Door cyclonen bij India waren de

golven hier super, en super hoog 5m. Alle pro's kwamen hier spelen, net 1 tikkie boven

ons niveau.

Na Byron Bay hebben we ons nieuwe huisje opgehaald! Iets minder kanp dan de vorige,

maar heerlijk om weer te kunnen gaan en staan waar en wanneer we willen! Langs de kust

gereden, zijn we in Noosa terecht gekomen. Hier zijn we nu een paar dagen, samen met

wat regen. Afgelopen dagen is hier meer dan 40 cm op 1 dag gevallen!!!! We hebben dus

genoten van onze knusse, klamme, zweterige en toch ineens kleine campervan. Nu staan de

kranten vol van overstromingen in onze regio. het goeie nieuws is dat er niet meer 40

cm maar 10 cm per dag valt en dat blijft zo de komende week!

Tijdens de ergste regen zaten we in de bioscoop, shopping mall, campkitchen op de

camping en in het cafe! samen met Bobby, want die zat ook in Noosa en verveelde zich

natuurlijk ook.

Gister zijn we naar de Australian Zoo van Steve Irwin -The Crocodile Hunter- geweest.

Geen normale zoo zoals wij die kennen. Zoveel mogelijk interactie met de dieren is de

bedoeling. Koala's, olifanten, reuzenschildpadden (200 kg schoon aan de haak) en

kangaroos geaaid. De bengaalse tijgers en krokodillen hebben we maar met rust gelaten.

Wel heel indrukwekkend om te zien.

Vannacht hebben we weer in een nationaal park geslapen. Om 6 uur gewekt door alle

vogeltjes die wakker werden. Alle surfers lagen al in het water, dus meteen veel om te

bekijken. Nu hebben we net ons zondagse ontbijtje op in een cafeetje, waarvandaan we

jullie nu mailen. En....het is droog! dus we gaan nu zwemmen!!

• 05 April 2009 - 14:39

Chien:

Meer meer meer meer meer meer!!!!!!!!!
    Wat fijn FIJN FFFFFIIIIIIJJJJJNNNNNNNNNN.
    Jaloers? Welnee, hihi.
    Kussie

• 06 April 2009 - 15:32

Mariek:

wie is jaloers?????? hmmmmm waanzinnig!!!!!!!!!! surf dude en chick!
    zoen, mariek

• 09 April 2009 - 10:29

R-J:

Wat mooi weer allemaal. Niet normaal. Zo stinkend jaloers, dat wil je niet weten.
    Wel een vraagje: waarom, als je net een week op surf safari hebt leren surfen, ga je, als alle surfers in het water liggen, niet zelf ook het water op ipv te kijken? Fair dink'm, good on'ya, cheers!!

• 11 April 2009 - 07:08

Josine:

"Zoals jullie weten moest Liek het surfen nog leren"..... ???

Huh!!

Ben jij ons ontzettende surfavontuur in Brazilie vergeten? Dagen lang op die plank tot we kapotte ribben hadden (en jij beurse schouders en ik twee poepogen, hoe sexy....).
    Ok, zo fanatiek was dat allemaal niet, maar wel leuk!

Maar nu kun je het echt! En mag je het mij leren! Plank huren in NL als je terug bent?

Enjoy! We volgen jullie en genieten mee!

xxxxx

• 19 April 2009 - 08:52

Bart En Marjolijn:

Het was een leuk weekend samen op de boot. De rest moet het verhal nog tegoed houden maar wij weten dat het heeeel erg mooi was. Heel veel plezier nog en we gaan zeker nog vaker op jullie site kijken.

Groetjes van Bart en Marjolijn

• 22 April 2009 - 15:17

Mariek:

kom dat water eens uit!

wie is beter? ik ga voor liek!

dikke kus

• 24 April 2009 - 08:53

Josine:

Jaaaaaa! Hoog tijd voor een nieuwe update! Waar zijn jullie, wat doen jullie en zijn er nog mooie plaatjes van? Dit jaar helaas geen A'damse Q-day voor jullie. Of hebben jullie een feestje op de NL'se ambassade?
    Laat maar eens weten hoe het allemaal gaat, Nederland wacht gespannen af.... ;-)
    Kus!

• 25 April 2009 - 08:13

Bart En Marjolijn:

G'DAY Marlieke en Donald...

Leuk en toevallig dat we je nog in Sydney tegen kwamen. Zo'n grote stad en dan kom je elkaar toch nog tegen.
    Morgen gaat ons vliegtuig weer terug naar Nederland. Nog heel veel plezier met jullie trip en het word wel weer een beetje tijd voor een nieuw verhaal over de Whitsundays.

Groetjes www.bartenmarjolijn.waarbenjij.nu