Whitsunday zeilen
Door: Donald/ marlieke
Blijf op de hoogte en volg Marlieke Donald
29 April 2009 | Australië, Sydney
Inmiddels zitten we in Sydney midden in de actie. We hebben een heerlijk appartement in het centrum. Om een indruk te geven, zaterdag kwam de nationale herdenkingsparade (ANZAC day) langs ons huis. We zitten 5 min lopen van The Rocks en Circular Quay. Ons appartement heeft alles er op en er aan. Vanochtend zijn we naar de gym gegaan om een beetje te sporten. Een hele verandering met onze camper. Heerlijk!
De laatste week in ons campertje hebben we, na twee weken regen, gelukkig weer heerlijk weer gehad. En dat was precies wat we wilden omdat we die vrijdag zijn gaan zeilen op de Whitsundays. De eerste mooie zonnige dag van de week, was de dag van ons vertrek.
We Zaten met z'n 14-en op een prachtige zeilboot van rond de 60 foot. Allemaal leuke lui dus de mensen, de boot en het weer waren top. Dag 1 zijn we naar Whitehaven beach gevaren (bekend van alle reisboeken over Australie) en hebben we daar lekker rondgelopen (zwemmen kon niet met de dodelijke mini-kwallen). Prachtig azur-blauw water met overal gekronkelde witte zandbanken. Vervolgens doorgevaren naar een stille baai waar we 's nachts hebben geslapen. De volgende ochtend, na een mooie zonsopgang -om 5.45u dus- na het ontbijt meteen gedoken en de eerste vissen gedag gezegd Ja, het leven is slecht....
Na onze eerste duik zijn we naar de Great Barrier reef gavaren waar we onze tweede duik hebben gemaakt. Dat was fantastisch, zoveel vissen, waaronder haaien, schildpadden, reuze manta's, napoleons en miljoenen andere vissen. De koralen waren ook indrukwekkend. Overal om je heen zijn muren van koraal in de meest uiteenlopende kleuren en vormen. Het maakte niet uit waar je keek, ongelooflijk. 's avonds op de boot hebben we sterren gekeken toen we de enige boot waren 120km van de kust. Je kunt je waarschijnlijk wel voorstellen dat je dan ongelooflijk veel ziet.
De volgende ochtend was het tijd voor 'the cathedral'. Een duik door koraalgangen waarna je in een kleine opening -soort hal- terecht kwam waarin je ommuurt was met koraal en 18 meter boven je de zon ziet schijnen met alle vissen boven je. Een prachtige duik met weer alles er op en eraan. Op het laatst nog met een nieuwsgierige Napoleon - 1,50 m grote vis met heel dikke lippen- gezwommen die je gewoon kon aanraken.
De duik en de dag waren de meest ideale omstandigheden. De enige boot in de wijde omgeving, geen zuchtje wind waardoor de hele oceaan rimpelloos was (de kapitein vertelde dat dit slechts eens in de zoveel jaar voorkomt). En om het allemaal nog mooier te maken kwam er op de weg terug naar het vaste land nog even een dolfijn van 2,5 meter op de boeggolf meezwemmen. De dolfijn heeft ongeveer een half uur liggen rollen en duiken op de boeggolf om af en toe even voor de boot minstens 3 meter uit het water te springen. Hij leek recht uit het dolfinarium te komen! Wat een superervaring was dat! Om het samen te vatten, de whitsundays was zeker een van mooiste ervaringen die we hebben gehad.
En! Een ervaring dankzij jullie 'donaties' tijdens ons afscheidsfeestje in Forno.
Dank jullie wel!
Na de whitsundays zijn we in een paar dagen naar Cairns gereden. Het was als of we weer in Thailand waren. Overal bananaplantages en hoge bergen met tropisch regenwoud. Erg mooi en weer totaal verschillend van alles wat we tot dan toe in Australie hadden gezien.
Nu zijn we aan onze laatste dagen toe in Australie. De afgelopemn dagen hebben we genoten van Sydney's highlights: Manly Ferry, Bondi Beach, musea, Paddington Markets, Cockle bay etc.
Afgelopen zaterdag zijn we met een groepje Nederlanders met de voetjes van de vloer gegaan. Sanne werk(te) hier voor ING en had een afscheidsetentje waar we mee mochten. Daarna naar een mooie club, the Ivy. Tussen de wolkenkrabbers, een helemaal open club, waardoor je boven je de sterren zag. Half 5 kwamen we in een licht benevelde toestand met moeie voetjes thuis. De volgende dag voelden we ons super goed!....:-(
Vanavond gaan we naar de Opera House. Morgen Koninginnedag vieren ..jawel, wij ook!...en dan op naar Nieuw Zeeland! Nog even een warme jas kopen, want we zijn een maandje later in NZ, dus het weer is weer een paar graden kouder geworden. Dat wordt afzien na zoveel maanden zon!
Hoe is het bij jullie?
Veel liefs,
Marlieke en Donald
foto's:
lekker bellen met mama
Edelstenen, safieren, zoeken in Emerald (ja heeel kleintjes gevonden)
Vrijgezellenfeestje wilde heel graag opde foto met Doon
Cowboys bij de rodeo
Fair Dinkum..mooie soeveniers
Heel veel regen
Op de zeilboot en de dolfijn
een bossie rozen kost hier.......$110!!!!
Sydney...
29 April 2009 - 07:58
Mariek:
Jullie hebben idd heel slecht gehad met zeilen. WOW!!! wat gaaf! Wat een feestje om jullie verhalen te lezen en dan in gedachte jullie drukgebarend horen te vertellen met een enorme grijns...
Ik mis jullie! En ben rete jaloers!
Vergeet muts en sjaal niet voor NZ!
dikke kus en knuffel en genieten jullie! -
05 Mei 2009 - 13:06
Selma:
Wat ziet t er allemaal avontuurlijk en cool uit wat jullie meemaken. Nu dus naar nieuw-zeeland? We missen jullie, zeker op mijn laatste kampeerweekendje twee weken geleden! X selma -
05 Mei 2009 - 16:48
Robert-Jan:
Fair Dinkum! Veel plezier in kiwi land. Mooie verhalen weer. Come back soon! -
08 Mei 2009 - 07:44
Lou:
hallo lieve donald en marliek,
jeetje wat is dat cool allemaal!!!!Niet normaal met die dolfijnen.... Geniet er nog maar van, groetjes uit singapore,
Lou en wout -
14 Mei 2009 - 09:23
Marjolijn:
Hoi hoi nou als ik jullie verhaal lees heb ik echt wel weer zin om terug te gaan. Wij zijn inmiddels weer terug in Nederland en kan je vertellen ik mis australie heel erg. Ik wens jullie nog heel veel plezier verder. Groetjes Bart en Marjolijn