laatste km in WA - Reisverslag uit Sydney, Australië van Marlieke Donald Lens - WaarBenJij.nu laatste km in WA - Reisverslag uit Sydney, Australië van Marlieke Donald Lens - WaarBenJij.nu

laatste km in WA

Door: Donald/ marlieke

Blijf op de hoogte en volg Marlieke Donald

22 Maart 2009 | Australië, Sydney

Na het laatste verhaaltje hebben we weer veel kms afgelegd! We waren op weg naar Monkey

Mia, bekend om de dolfijnen die tot aan je voeten zwemmen. Monkey Mia ligt op een

schiereiland op het meest westelijke punt van austalie, ontdekt door de Nederlanders

-opweg naar Java- in 1629. jaja, ook een geschiedenislesje gehad! Het schiereiland en

omringende eilanden is 1 groot natuurpark, waar we met ons campertje natuurlijk weer in

wilden gaan.....en natuurlijk weer niet mochten/konden ;-( door de Paris-Dakar paden

die er waren. Dus de volgende dag met The Tiger Truck en Leon, the Tiger-guide, alle

geheimen van het nat. park ontdekt. Leon was verliefd op het park en een enorm

enthousiast verteller. Hij heeft ons het sprookjesbos laten zien -zie fotos van ons in

dit bos-, haaien, stingrays, turtles, eeuwenoude lagoons en met hem koraal driftduiken

gemaakt. Kortom een topdag.

We werden door Leon en z'n Tiger Truck afgezet in het dorpje waar een monster-motorhome

stond a.k.a. The Big Couch, een radioprogramma van West austr. We werden gevraagd wat

we deden tegen de moeheid op lange ritten. hahaha, mochten we vervolgens op de radio

vertellen! jahaaa, nu vragen jullie je natuurlijk ook af wat we doen tegen de moeheid!

De dolfijnen moesten we natuurlijk ook nog even aan onze voeten laten zwemmen. De

'wilde' dolfijnen kwamen exact om 7.30u voor het ontbijt aan de baai. Mocht je ooit

dolfijnen willen zien aan je voeten, neem een vers visje mee en je zit gebakken! Bij

ons waren we gezellig met een man of 50 met de voetjes in het water, Mary met megafoon

vertelde over de dolfijnen. Marlieke mocht samen met een volenteer 1 visje aan een

dolfijn voeren. Super goeie fotos kunnen maken! Straight to the poolroom!

Daarna naar boefjes-stad Geraldton. Omdat we 5 weken alleen maar kleine dorpjes hadden

gezien, vonden we 30.000 inwoners heel heftig. Dus snel doorrijden naar Greenough van

300 mensen: lekker rustig! s ochtends werden we daar wakker met live country muziek

alsof je in een bar zat. het hele dorp was uitgelopen, want er was weekend markt!!

Einde van de ochtend besloten we nog even naar Scarborough te rijden.....even klein

vergissinkje met de afstanden want 6 uur later waren we er nog niet en de camping was

inmiddels een Vinexwijk geworden. kleine tegenvaller na een dagje met 40 gr in de

wagen! Het aanbod van een bejaarde australier die van een borrel hield, om in zijn tuin

te kamperen -voor 20dollar- hebben we afgeslagen. Uiteindelijk toch iets gevonden, vlak

bij het strand. en daar 3 dgn gebleven, om een beetje te chillen -jullie lezen wel hoe

druk we zijn!! :-) -

Toen kwam de dag, de moeilijke dag, de dag dat we ons maatje, onze steun en toeverlaat,

onze allessie moesten terugbrengen naar zijn baasje! Dag Campervan! Een emotioneel

moment, gelukkig kregen we er iets moois voor terug: een hostel met 20 Ierse

Bouwvakkers! Die gasten waren groot! -Mees en Krijt; jullie waren er niets bij!- Die

gasten waren lelijk (hier geen vergelijkingen ;-0 ), konden veeeel eten, drinken en

schreeuwen, maar bleken al snel stuk voor stuk schatjes! Vanochtend toen wij om half 5

vertrokken naar het vliegveld -zij al 12uur bezig met de borrel- kregen we van hen een

afscheidsserenade (die heel Perth heeft gehoord). Best Friends Forever!! Donald kan

altijd in de bouw terecht in Ierland!

Nu zijn we in Sydney! In een 5-sterren hotel; aanpassen van een min 2 sterren hostel

naar dit hotel gaat verbazingwekkend goed. Voor het eerst sinds Bali hebben we een

eigen badkamer! Oh ja, en flatscreen, minibar, roomservice en een eigen zitkamer!!

Morgen gaan we 5 dagen op bootcamp om te leren surfen. Althans Marlieke gaat het leren

-nu echt- en Donald is een natuurtalent -denkt hij- die 1 dag les nodig heeft en daarna

4 dgn kan spelen.

En dan nu de fotos:
kingkong in Sprookjesbos, Grote boom in bos, ...aha! boompje....
haaien in nat park, the tiger truck, doon vindt het cool, dolfijnen en voeren.
Emus liepen over de camping. Marliek op Shellbeach een strand dat bestaat uit witte

schepjes wel 10 m diep.
Chillen in de campervan. 40gr in de wagen. Doon praat met de Duckies.
en 2 filmpjes.

• 22 Maart 2009 - 09:42

Sophie:

Wat ziet het er weer mega relaxt uit! Vooral die foto vanuit jullie allesie vind ik het einde!
    Hier alles goed, het lenteweer doet de mens goed!
    Liefs Sohpie

• 22 Maart 2009 - 09:46

Sophie :

Ben ik nog even, heb nu pas de filmpjes ontdekt! Wat hilarisch! Liekie, een beroep als reisleidster zou je ook goed afgaan haha
    Liefs

• 22 Maart 2009 - 11:57

Stijn&lieve:

Jongens,

wat klinkt het allemaal heerlijk en wat een ervaringen!!! zo'n reis vergeet je toch nooit meer...ik had jullie wel willen zien in die caravan haha...wij zijn vet jaloers en genieten keer op keer van al jullie verhalen !!! heel veel plezier dikke zoen stijn en lieve

• 01 April 2009 - 23:22

Deffied:

Pff, ben gestopt na 10 foto's...Ik kan het niet meer ahaan!!
    Doet jullie tour ook NY aan? Begint hier aardig zomers te worden; de eerste rokjes zijn in ieder geval al uit de mottenballen gehaald en dwarrelen over straat!
    Enjoy-MD

• 02 April 2009 - 01:26

Gazza:

Great trip you are having eh!! Missing you both in the Pole... Will be in contact soon... Bru!