We hebben een nieuw huis ......
Door: Donald/ marlieke
Blijf op de hoogte en volg Marlieke Donald
09 Februari 2009 | Australië, Sydney
Maar goed; Vanaf zaterdag zijn we een maand langs de west kust van Australie aan het toeren. We hebben de meest suffe campervan gehuurd. Een onwijs groot log ding met alles erop en eraan. Ijskast, gasfornuis en natuurlijk een kingsize bed (1,80 lang). Niet heel gaaf om in rond te rijden maar een superdeal (d.w.z. goedkoopste!) kunnen sluiten. Maar eerst nog even terug.
De laatste keer zaten we in Bangkok en vertrokken we naar Bali met hoge verwachtingen. Het eiland van boedha met fantastische uitgaansmogelijkheden, verlaten tropische stranden, goedkope hotelletjes met uitzicht over eindeloze rijstvelden en onbeperkt rijsstafelen. Bij aankomst viel ons een ding het meeste op. Het was warm, heel warm. Temperatuur was misschien maar 30 graden maar het was ontzettend vochtig. Als in een stoomcabine. Vanaf toen was het voor mij 2 weken aaneengesloten zweten. Marlieke zag er natuurlijk zoals altijd fris en fruitig uit zonder een zweetdruppeltje. Maar ik liep de hele dag te puffen. De eerste dagen zijn we aan de zuidkust geweest; in Kuta (shopping heaven voor Marlieke) en Sanur. Beiden vonden we geen groot succes. Daarom besloten om naar Ubud te gaan. Het kunstenaarsdorpje midden op het eiland. Hier begrepen we waarom Bali zo relaxed is. Overal gezellige barretjes en eettentjes (van Warung = eetstalletje tot 3 sterren restaurant). Hier sliepen we bij iemand in de tuin waarin allemaal kleine huisjes stonden met temples er omheen. Onze kamer was een room with a view. Vanaf ons terrasje, waar we elke ochtend ontbijt geserveerd kregen, keken we over de daken van Ubud uit. Een constante bries, een plons in het zwembad en een praatje met Raka (60 jaar gerimpelde man van 1,60m en twee reuze voortanden) maakte het hier geweldig. (de 8 euro per nacht hielpen ook erg mee)......
Vanuit hier hebben we meerdere dingen ondernomen. Fietsen door rijstvelden en authentieke dorpjes, koffiebranderijen bezocht (waar ze de duurste koffie ter wereld maken door een beest eerst de bonen op te laten eten en dan uit te laten poepen, vervolgens branden en dan... genieten maar!), vulkanen bekeken (niet beklommen; te warm), met een jeep het eiland over gescheurd (incl. kleine bergweggetjes met tropische stortbuien), etc.
Na al die cultuur zijn we naar de Gili Trawagan gegaan. Een mini eiland voor de kust van Lombok. Hier waren de fullmoonparties (quote uit de lonely planet), kon je snorkelen en duiken. Het eerste bleek wat overdreven (was meer een hockeyfeestje van toen je 18 was) maar het snorkelen was erg mooi. Door de snelle stroming moets je alleen maar stil liggen. We liepen naar de ene kant van het eiland, gingen daar de zee in en kwamen dan 1,5 km verderop weer bovenwater. Super helder water met duizenden nemo's & friends, koralen, zeesterren en zeeschildpadden. Heel mooi om te zien. Maar eenmaal uit het water was het om te stikken. Het regende hier zeker 4 keer per dag steeds gedurende 2 uur. Na de regen kwam de zon en dan was het niet te doen. Het was zelfs zo warm en vochtig dat je haar niet droog werd.daarom luxe gegaan en hebben voor het eerst airco genomen. Hier zijn we naar de film gegaan; je eigen kleine hutje met 2 groooote kussens om in te liggen en....een tv met dvd speler. En dat alles op het strand! hieronder zie je een foto. Na 3 dagen zijn we weer richting Bali gegaan.
Inmiddels hadden we onze tickets omgeboekt en besloten om 3 dagen in Singapore te blijven bij een vriendinnetje van Marlieke. Het was heerlijk om 3 dagen een warme douche te hebben, wasjes te kunnen doen, bruine boterham met kaas(!!!) te eten en vooral gewoon gezellig te lullen met Laurence en Wouter. Verder daar weinig gedaan, behalve lekker uit eten en een beetje ronwandelen.... Marlieke weer shoppen. Voor het eerst waren we gaar van het rondreizen, alle indrukken, het steeds verkassen en het vervoer. We hebben bedacht dat we alleen nog niet in een helicopter hebben gezeten. Voor de rest hebben we wel zoal alles gehad. Grote en kleine vliegtuigen, verschillende boten, tuktuk's, moto's, bemo's, taxi's, treinen, van minibus tot VIP bus, fietsen (ook alle soorten en maten), etc.
Vanaf nu dus toeren met ons eigen huis op wielen. De komende maand gaan we veel zien, natuurparken, stranden, hoogste bomen ter wereld, dolfijnen, walvissen, grotten en weet we wat nog meer. De eerste drie dagen bevallen hier in Australlie zo goed, waardoor we overwegen om misschien wel 3 maanden i.p.v. 2 maanden door Australie te gaan reizen. Maar dat moeten we nog maar even afwachten. De eerste dagn waren in Perth. we zaten in een super leuk hostel waar iedereen in de keuken zijn potje kookte. In Perth zijn we naar Cirque du Soleil geweest! Iemand uit het hostyel werkte daar, dus konden we met korting erheen. Het was geweldig!
Momenteel liggen we in de camper (aan zee net onder Perth) met een mini laptopje een mailtje te schrijven. Morgen gaan we met dolfijnen zwemmen, en daarna .....nog geen idee. Heerlijk!
hieronder zien jullie de fotos. Het duurde even voordat we die konden uploaden. het begint met fotos van cambodia, mensen aan het werk die we tegenkwamen tijdens de homestay, wij in een witlakenje met minioogjes was om 5 uur s ochtends voor de zonsopgang in ankor Wat. Daarna de rijstvelden in Bali en de 'jeep' die we daar huurden, groene pannenkoeken voor ontbijt, het strand in Gili Trawangan en de 'bioscoop' daar = hutje aan zee met een geel kastje waar de tv inzit en blauwe kussens, Singapore (Muscat Str speciaal voor Aaf en toop). Daarna Marlieke die in de zon aan haar eerste Austr biertje met garlic bread zit, de buitenkant van cirque du Soleil en aan het einde van onze camper; zo wonen we dus nu ;-)
09 Februari 2009 - 07:36
Stijn:
Leuke update Duckie! Schrijven jullie alle tips op ;-) ? -
09 Februari 2009 - 10:45
Opa MM:
Wat een prachtig verhaal en mooie foto's.
Genieten jullie nu iedere dag van die lekkere koffie ?
Nog veel genoegen in Australië.
Gr. Opa. -
09 Februari 2009 - 16:28
Brigitte:
HI Flens, klinkt allemaal te gek daar hoor, zo lekker samen op pad! Ik zou er ook drie maanden Australie ipv twee van maken;-)
Geniet ervan liefs Spa -
09 Februari 2009 - 17:19
Sophie:
Lieve Liekie en Donald!
Wat ziet het allemaal hemels uit! Liekie, ouwe knapperd; je ziet nu echt wel bruin genoeg hoor haha!
Heel veel liefs vanuit het natte, file volle Nederland!
Dikke kus -
10 Februari 2009 - 10:54
R-J:
Ik zou er maar gewoon 2 jaar van maken. Kom ik mij zeer binnenkort bij jullie voegen. Zo'n busje, das mijn droom. Flens, heeft ie je nou al gevraagd?
11 Februari 2009 - 09:38
Merel:
Hahahaha wat een fantastische camper!!
Hier in druilerig Nl achter mijn bureau ben ik weer even helemaal opgevrolijkt door jullie mooie avonturen en foto's!
Australië ziet er ook weer geweldig uit, geniet ervan en hou ons op de hoogte!!
Liefs Merel (en ook van Otto natuurlijk) -
11 Februari 2009 - 16:56
Dennis:
Olaha! Wat een goeie foto's! Ben hartstikke jaloers op jullie.
Het enige dat in NL telt is de kredietcrisis, dus jullie begrijpen dat ik likkebarend naar de foto's en de verhalen kijk... Tip van Flip: plak er nog maar een paar maanden aan vast, want hier missen jullie niet veel.
Geniet van de mooie momenten, blijf de thuisblijvers irriteren met jaloersmakende foto's en denk af en toe maar aan de kolenmijnen...
Adios!
Dennis
14 Februari 2009 - 03:14
Aafje:
Wat leuk weer wat van jullie te horen. En wat zien jullie er goed uit! Muscat street helemaal leuk, denken jullie toch nog eens aan ons. Wij zijn net een weekend naar Dubai geweest en volgende maand is Cirque daar. Zat er al aan te denken om misschien te gaan. Fijn om te zien en te lezen dat het goed gaat en Toop en ik hadden het er in de auto over, wij zijn wel een pietsie jaloers hoor! Geniet! dikke zoenen!